Nieuws


     

2018: FLAX DNA, bloeiend vlas in het hart van Brugge


Unieke driedaagse expositie over vlas en linnen! Gesponsord door onze dochterfirma UNION!

Op FLAX DNA geniet u van de pracht van bloeiend vlas op het binnenplein van het Brugse Belfort. In juni kan je in onze streek nog menig bloeiende vlasvelden ontdekken. Het beste vlas ter wereld vind je namelijk in België, in het noorden van Frankrijk en in Nederland. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor het cultiveren van een vlasvezel die wereldwijd bekend staat om zijn kwaliteit.

Leer er alles over tijdens deze unieke en éénmalige expo over vlas en linnen in het Brugse Belfort. FLAX DNA is gratis te bezoeken op 26, 27 en 28 mei, telkens van 9u30 tot 18u00. Binnenplein Belfort & Jan Garemijnzaal, Markt 7, Brugge

Meer informatie op www.flaxdna.be

 
     

2018: VALTECHGROUP.EU

Driven by value creating technology!

Valtech Group is een familiale groep die zich internationaal onderscheidt met project- en maatwerk voor machinebouw. De groep wordt alom geprezen om haar know-how en ervaring op het domein van Automation, Recycling & Sorting en Fibers & Textiles. In maart 2018 werd het nieuwe logo van de groep gelanceerd.

CRETES is trots om al jaren deel uit te maken van de Valtech Group. Check nu de nieuwe website van de Valtech Group via www.valtechgroup.eu.

 
     

2018-Maart:

CRETES neemt samen met zusterfirma Valvan Baling Systems deel aan de IFAT-beurs in München. Meer info op www.ifat.de.

IFAT is de toonaangevende beurs voor het verwerken en behandelen van afvalstromen, gaande van (riool-)water of vaste afvalfracties tot hernieuwbare grondstoffen. De beurs vindt plaats van 14 tot 18 mei in München. Van de Valtech Group tekenen Valvan, Cretes en Rentec present.     

2017-September: Eeuwen Ondernemen


Binnenkort verkrijgbaar in de boekhandel!

EEUWEN ONDERNEMEN
“100 honderdjarige bedrijven vertellen hun verhaal”

ETWIE en uitgeverij SNOECK publiceerden recent, met de ondersteuning van VOKA, het boek Eeuwen ondernemen dat een presentatie bevat van honderd Vlaamse of Brusselse bedrijven die meer dan honderd jaar actief zijn. Het boek geeft op een heel toegankelijke manier de historiek van 100 bedrijven weer. De deelnemende bedrijven zijn actief in heel uiteenlopende sectoren en zijn vaak heel verschillend qua structuur en omvang. Zowel kleine als (middel-)grote bedrijven komen aan bod. Ook CRETES werd uitgenodigd om aan deze publicatie deel te nemen.
| Hardcover | 235x280mm | 240p. | Nederlands |
| ISBN 978-94-6161-412-4 | Boekhandelprijs: 28€ |

 
     

2017-September: Zwingelturbine
Een splinternieuwe zwingelturbine werd recent gemonteerd bij een klant in Frankrijk. De nieuwe lijn is voorzien van de nieuwste technologieën en werd voor een deel gebouwd op maat van de klant. Deze zwingelturbine van de nieuwste generatie zal een oude “Van Dommele” zwingellijn vervangen die meerdere decennia dienst heeft gedaan. De lijn zal bij de klant zorgen voor een verhoogde capaciteit, een verbeterde zwingelkwaliteit en een hoge betrouwbaarheid.