Nieuws


     
     
2017: Verlofregeling
Voor enkele grote projecten in Frankrijk zijn we gestart met het uitleveren van de machines. Een voorbeeld daarvan is de Duvex op de foto hiernaast die begin juli de baan op ging.

Cretes gaat er nu toch even kort tussenuit en is gesloten vanaf 10/07 tem 15/08. Vooraf gemelde leveringen blijven wel mogelijk gedurende deze periode.

We wensen iedereen een deugddoende vakantie!!
 
     
2017: Vlasoogstmachines UNION
Juni/Juli => De nieuwe oogstmachines van Union worden afgewerkt en gaan de deur uit.
 
     

2016: Meerderheidsparticipatie in UNION NV

In 2016 verwierf CRETES een meerderheidsparticipatie in het bedrijf UNION NV. Door deze samenwerking wordt het gamma aan vlasverwerkingsmachines sterk uitgebreid.
Union is reeds jaren een bekende naam als leverancier van oogstmachines voor de vlasnijverheid met haar plukkers, keerders en oprollers. Union blijft actief op het gekende adres in Beveren-Leie, waar Gunter Roets beschikbaar is voor alle vragen.
Link: www.unionmachines.com

 
     

2016: ECODUSTER

Recent werd een nieuwe geluidsarme filter type ECODUSTER met roterende voorafscheider in werking gesteld in België. De filter werkt met twee onderdrukniveaus en is uiterst efficiënt dankzij een zeer intelligente sturing. Het voorafscheidingswiel wordt automatisch gereinigd dankzij een bewegende arm. Voor het reinigen van de filtermouwen is de filter uitgerust met een reinigingssysteem met perslucht. Het afgescheiden (vezelig) stof wordt in briketten geperst.