Nieuws


     
     

2016: Meerderheidsparticipatie in UNION NV

In 2016 verwierf CRETES een meerderheidsparticipatie in het bedrijf UNION NV. Door deze samenwerking wordt het gamma aan vlasverwerkingsmachines sterk uitgebreid.
Union is reeds jaren een bekende naam als leverancier van oogstmachines voor de vlasnijverheid met haar plukkers, keerders en oprollers. Union blijft actief op het gekende adres in Beveren-Leie, waar Gunter Roets beschikbaar is voor alle vragen.
Link: www.unionmachines.com

 
     

2016: ECODUSTER

Recent werd een nieuwe geluidsarme filter type ECODUSTER met roterende voorafscheider in werking gesteld in België. De filter werkt met twee onderdrukniveaus en is uiterst efficiënt dankzij een zeer intelligente sturing. Het voorafscheidingswiel wordt automatisch gereinigd dankzij een bewegende arm. Voor het reinigen van de filtermouwen is de filter uitgerust met een reinigingssysteem met perslucht. Het afgescheiden (vezelig) stof wordt in briketten geperst.

 
     
2016: Uitbreiding scheidingsinstallatie (Frankrijk)
Een bestaande installatie in de houtverwerkende industrie werd uitbreid met een nieuwe reeks zigzag-scheidingskolommen. Dankzij de uitbreiding is de klant in staat om zijn productiecapaciteit met 50% te verhogen. De nieuwe scheidingskolommen werden ingepast in de productieruimte zonder dat een aanpassing of verhuis nodig was van de bestaande installatie. De nieuwe componenten worden bovendien gevoed met het doseersysteem dat reeds jaren in gebruik is ; ook daar werd niets aan gewijzigd.