Machines

Chargeuse

De chargeuse wordt gebruikt om een vezelig materiaal te openen en te verdelen op een regelmatige en gedoseerde manier.

 • De chargeuse is ontworpen voor het openen en mengen van natuurlijke en synthetische vezels zoals vlas, hennep, wol, katoen en nog veel meer. Ze wordt gebruikt voor het voeden van kaardmachines, ontrafelmachines, mengkamers or drogers.

  De vezels, in balen of in bulk, worden door middel van een transportband of via een trechter naar de pinnenband gebracht. Deze band, voorzien van pinnen, brengt het materiaal naar het bovenste deel van de machine.

  Aan de uitgang van de machine worden de vezels door omgekeerd kammen van de lattenband losgemaakt en via een transportband naar een volgende verwerkingsproces gebracht.


 • De snelheid van de pinnenband en die van de voor- en achterkammen zijn onafhankelijk van elkaar instelbaar. Hierdoor kan de machine worden aangepast aan de te verwerken vezels (lange of korte vezels) en aan het gewenste volume of capaciteit.

  Voor automatische verwerkingslijnen wordt bij de ingang een bufferband geplaatst. Een niveaumeting van de laagdikte op deze bufferband zorgt ervoor dat de machine vrij constant belast wordt. Zo kan er gedurende een bepaalde tijd (afhankelijk van de lengte van de transportband en de snelheid van voeden) worden gewerkt zonder handmatige tussenkomst.

  Verhoogde chargeuse met lange invoerband.
 • Meer dan 100

  jaar ervaring

 • Turnkey

  projecten

 • Bedrijf van de
  Valtech Group