Machines

Duvex

De duvex is een machine voor het scheiden, ontleden en pellen van bastvezels.

 • Een Duvex wordt gebruikt voor het verwerken van vlas- en andere bastvezels of lemen, met name korte vezels, lemen, stof (optioneel) en zaad (optioneel).

  De Duvex is ontworpen om de vezel van de lemen te scheiden na een eerste behandeling van de vezel, bijvoorbeeld door een breker of brakel. Aan de uitgang van de Duvex blijft echter een restfractie aan lemen in de vezels aanwezig.

 • De materialen worden ingevoerd aan de ingang van de machine en worden aangedreven door een trommel met schraapbladen die op opeenvolgende gelijke intervallen zijn geplaatst. Deze trommel draait in een ronde zeef. De losgemaakte scheven gaan door deze zeef terwijl de vezel in de Duvex wordt geduwd. Optioneel is het mogelijk de scheven, zaden en wortels verder te sorteren. De vezels die in de zeef achterblijven, worden aan het einde van de machine afgevoerd.

  Afhankelijk van de geïnstalleerde zeef scheidt de machine achtereenvolgens de vezels, het zand (optie), de zaden met de kleine scheven en tenslotte de wortels evenals de grote scheven. Optioneel is het mogelijk de scheven, zaden en wortels verder te sorteren.

 • Meer dan 100

  jaar ervaring

 • Turnkey

  projecten

 • Bedrijf van de
  Valtech Group