Cretes 14 low

Cretes staat voor creatieve en technische oplossingen

Wij ontwikkelen en bouwen industriële installaties voor

  • Verwerking van bastvezels (vlas, hennep en kenaf)
  • Verwerken van procesafval
  • Manipulatie van textiel

  • Verven en bleken van textiel (CDB by Cretes)

Ontwerp, realisatie & installatie

Wij bieden u enkelvoudige componenten tot volledige verwerkingslijnen vanaf het eerste concept tot en met de constructie en de installatie op de werf.

Wij beschikken over een team van enthousiaste ingenieurs en een eigen werkplaats met ervaren monteurs, waarmee een wereldwijde service gegarandeerd wordt.

Geschiedenis ENG 5

Over Valtech Group

CRETES is sedert 2000 lid van de Valtech Group. De Valtech Group verenigt de know-how en expertise van verschillende bedrijven actief in projectgeoriënteerde machinebouw op maat van de klant. Valtech Group is actief in sectoren als Automation, Recycling & Sorting en Fibers & Textiles. De groep realiseert totaalprojecten voor klanten en prospecten over de hele wereld met de focus op ecologie, integriteit en respect voor medewerkers. Valtech Group is goed voor een jaaromzet van 110 miljoen euro, telt meer dan 400 werknemers en is internationaal actief met projecten en klanten in meer dan 190 landen in o.a. Europa, Azië en de VS.

Een concreet voorbeeld

De zusterondernemingen Union en Valvan Balling Systems, die gespecialiseerd zijn in de productie van respectievelijk vlasoogstmachines en balenpersen, werken nauw samen met Cretes. Samen kunnen wij een complete oplossing bieden voor de verwerking van vlas, vanaf de oogst op het veld tot in balen geperste vezels.

Bedrijven binnen Valtech Group