Cretes 14 low

Cretes staat voor creatieve en technische oplossingen

Wij ontwikkelen en bouwen industriële installaties voor :

  • Verwerking van bastvezels (vlas, hennep en kenaf)
  • Verwerken van procesafval
  • Manipulatie van textiel

Ontwerp, realisatie & installatie

Wij bieden u enkelvoudige componenten tot volledige verwerkingslijnen vanaf het eerste concept tot en met de constructie en de installatie op de werf.

Wij beschiken over een team van enthousiaste ingenieurs en een eigen werkplaats met ervaren monteurs, waarmee een wereldwijde service gegarandeerd wordt.

Valtech group man working updated

Over Valtech Group

CRETES is sedert 2000 lid van de Valtech Group. De Valtech Group verenigt de know-how en expertise van verschillende bedrijven actief in projectgeoriënteerde machinebouw op maat van de klant. Ze zijn actief in een aantal sectoren zoals Automation, Recycling & Sorting en Fibers & Textiles. Samen bieden ze een totaaloplossing aan klanten en prospecten over de hele wereld met de focus op ecologie, integriteit en respect voor medewerkers. De holding is goed voor een jaaromzet van 110 miljoen euro en telt meer dan 400 werknemers. De groep is internationaal actief met projecten en klanten in meer dan 190 landen in o.a. Europa, Azië, en de VS.

Een concreet voorbeeld

De zusterondernemingen Union en Valvan balling systems, die gespecialiseerd zijn in de produktie van respectievelijk vlasoogstmachines en balenpersen, werken nauw samen met Cretes. Samen kunnen zij een totaaloplossing bieden voor de verwerking van vlas, vanaf de oogst op het veld tot de verkoop ervan als baal vezels.

Bedrijven binnen Valtech Group