Machines

Chargeuse

De chargeuse wordt gebruikt om vezelig materiaal te openen en te verdelen op een regelmatige en gedoseerde manier. Dat zijn bijvoorbeeld natuurlijke en synthetische vezels zoals vlas, hennep, wol of katoen. Een Chargeuse wordt gebruikt voor het voeden van kaardmachines, ontrafelmachines, mengkamers of drogers.

 • De vezels, in balen of in bulk, worden door middel van een transportband of via een trechter naar de pinnenband gebracht. Deze opgaande band brengt het materiaal naar het bovenste deel van de machine waar het gekamd wordt; Aan de uitgang van de machine worden de vezels door omgekeerd kammen van de lattenband losgemaakt en via een transportband naar een volgend verwerkingsproces gebracht.

  De snelheid van de pinnenband en die van de voor- en achterkammen zijn onafhankelijk van elkaar instelbaar. Hierdoor kan de machine worden aangepast aan de te verwerken vezels (lange of korte vezels) en aan het gewenste volume of capaciteit.

  Voor automatische verwerkingslijnen wordt bij de ingang een bufferband geplaatst. Een niveaumeting van de laagdikte op deze bufferband zorgt ervoor dat de machine constant belast wordt. Zo kan er gedurende een bepaalde tijd (afhankelijk van de lengte van de transportband en de snelheid van voeden) worden gewerkt zonder handmatige tussenkomst.

 • Meer dan 100

  jaar ervaring

 • Turnkey

  projecten

 • Bedrijf van de
  Valtech Group