Machines

Vooropener

Deze machine dient om balen van ruwe vezels te openen. Kenmerkend voor de Cretes vooropener zijn de hoge capaciteiten die gehaald kan worden en de robuuste uitvoering.

 • De vooropener is ontworpen om vlasstro, hennepstro en kenafstro te openen. Ook tarwestro en hooi kunnen met een vooropener geopend worden.

  Deze machine opent het materiaal en maakt het stro luchtiger voordat het naar de volgende stap in de verdere verwerking gaat.

  De capaciteit gaat van 3 tot 9 ton/u (bij een materiaaldichtheid van 150 kg/m³) afhankelijk van de dichtheid en de samenstelling van het te verwerken stro of hooi. De ideale materiaallengte varieert van gemiddeld 400mm tot 600mm. Langere vezels worden best vooraf gesneden, bijvoorbeeld met een HAK guillotine.

  Het te behandelen stro (balen of stortgoed) wordt door middel van een aanvoerband naar de invoerband gebracht. Daarna wordt het geopend tussen twee getande trommels. De aandrijftrommel onderaan doseert het materiaal en de verdeeltrommel bovenaan opent of remt het materiaal. De trommels kunnen worden uitgerust met verschillende soorten tanden.

 • Meer dan 100

  jaar ervaring

 • Turnkey

  projecten

 • Bedrijf van de
  Valtech Group