Turnkey verwerkingslijnen

Verwerken van procesafval

Complete installaties voor het evacueren van procesafval, het ontstoffen van een productielijn en het in balen persen van uiteenlopende afvalfracties. Dat kan gaan over afval van productielijnen voor papier, (vlak of golf-)karton, folie, maar evengoed over stukken nonwoven, randstroken van glaswol of hygienische producten zoals luiers of incontinentiedoeken.

 • In de meeste gevallen wordt gebruikt gemaakt van luchttransport om het afval weg te zuigen van de productielijn. In sommige situaties is het echter opportuun om met transportbanden of schroeven te werken. Dit wordt voor elk project in samenspraak met de klant geanalyseerd. De volledige installatie wordt door Cretes ontworpen, gebouwd en geplaatst. Energetisch efficiënte oplossingen met een lange levensduur is waar we telkens opnieuw naar streven.

  Vaak toegepaste componenten voor dit type projecten zijn onze kondensors en filters.

 • Het afval dat wordt weggenomen aan een productielijn, dient vervolgens ook op één of andere manier verder verwerkt worden. Wanneer dit afval niet rechtstreeks gerecycleerd kan worden, is de meest interessante oplossing om het afval in balen te persen. Hiervoor kan u eveneens bij Cretes en onze zusterfirma Valvan terecht.

 • Meer dan 100

  jaar ervaring

 • Turnkey

  projecten

 • Bedrijf van de
  Valtech Group